Пъстърва с пресен лук и магданоз

Пъстърва с пресен лук и магданоз Лакомник

Апетитно и бързо предложение с малко калории

Пъстърва с пресен лук и магданоз
Време за приготвяне
Приготвяне
40 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 пъстърви
5-6 скилидки чесън
2 стръка магданоз

2 стръка пресен лук
1 щипка риган
1 щипка черен пипер
1 щипка сол
50 мл зехтин
2 лимона

Начин на приготвянe

Почистете рибата. Смесете ригана, черния пипер, солта, намачкания чесън и разбъркайте добре. Отделно смесете лимоновия сок с приготвения меланж от подправки. Добавете и ситно нарязания пресен лук и магданоз. Овкусете рибите с черен пипер и още сол на вкус и я напъленете със сместа. Сложете и резенчета лимон по желание. Печете в предварително загрята на 180С фурна. Сервирайте с гарнитура по желание.

 

Още по темата
Още по темата
Пъстърва с доматен сос
Пъстървата се почиства и измива, посолява се и се оставя да престои 1 час, за да поеме солта. След това се нарязва на парчета и се задушава в мазнината и малко вода,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц