Пържен боб по селски

Пържен боб по селски Лакомник

Апетитно, икономично и лесно предложение

Пържен боб по селски
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

300 г смилянски боб

1 морков

2 глави лук

2 чушки

1 к.ч. олио

2 с.л. доматено пюре

1 ч.л. червен пипер

1 ч.л. чубрица

1 ч.л. джоджен

1 ч.л. сух магданоз

1 стрък целина

сол на вкус

Начин на приготвянe

Фасулът се сварява по стандартната процедура в 3 различни води, без да се посолява, като няколко черпака от бульона се заделят. Лукът се нарязва на ситно, а морковът се настъргва. В сгорещеното олио за около минута се запържват лукът и морковът, прибавя се свареният и добре изцеден фасул и се поръсва с нарязаната на едро целина и останалите подправки. Разрежда се с разтвореното в малко вода доматено пюре и заделения бульон от фасула и се оставя да поври, докато остане на мазнина. Сервира се поръсено с накълцан праз.

Още по темата
Още по темата
Печен боб с кюфтенца
В тенджера  с 1,5 вряща вода сварете боба и добавете ситно нарязана една глава лук. Оставете сместа да ври, но постепенно добавяйте вряща вода, докато се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц