Пънчета от лазаня с пълнеж

Пънчета от лазаня с пълнеж Лакомник

Икономична и лесна идея за вечеря с лазаня

Пънчета от лазаня с пълнеж
Време за приготвяне
Приготвяне
50 мин
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пакет лазаня

4 домата

1 глава червен лук

150 г маслини без костилка

300 г извара

200 г настърган кашкавал

1 чушка

щипка босилек

щипка сол

 

Начин на приготвянe

Ципите на доматите се обелват, след което доматите се настъргват в тиган и се сгъстяват леко до получаване на сос. Овкусява се със сол, захар и щипка босилек. В дълбока пластмасова купа се разбърква изварата заедно с настъргания кашкавал, чушката, лукът, магданозът и маслните, нарязани на много ситно. Листите лазаня се потапят за около 5 минути в подсолена вряща вода един по един. Взема се първия готов лист, намазва се с дебел слой пълнеж, завива се листа на руло и се реже или на две или на три, лед което рулцата се обръщат като пънчета. По същия начин се процедира с останалите листи лазаня. След като са готови всички пънчета се подреждат в елипсовидно плато, поливат се с приготвения доматен сос и отгоре може да се поръсят с кашкавал. Пече се в предварително загрята фурна за около 30 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц