Пълнено телешко бонфиле на скара

Пълнено телешко бонфиле на скара Лакомник

Бърз и лесен специалитет за вашата трапеза

Пълнено телешко бонфиле на скара
Време за приготвяне
Приготвяне
70 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

800 г телешко бонфиле

200 г гъби

3 глави лук

1/3 ч.ч. червено вино

3 с.л. смлени орехови ядки

3 с.л. олио

1 с.л. чубрица

сол

черен пипер

сланина за скарата

Начин на приготвянe

Лукът и гъбите се нарязват на дребно и се задушават в 2 с.л. от олиото. Когато омекнат, се сипва червеното вино и повторно се задушават. Прибавят се смлените орехи, овкусява се със сол и чубрицата и се разбърква. Месото се почиства от ципата и се разрязва на 3 диагонални парчета. Леко се цепва в средата и се начуква, докато се получи тънък шницел. В средата на всяко филе се поставя по малко от плънката и се затваря на две като краищата хубаво се притискат. Целта е да се получи джоб, който с две шишчета се защипва по краищата, за да не изпадне плънката. Джобовете се намазват с останалото олио и се изпичат върху обилно намазана със сланина скара. Поднесете с гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Пълнено телешко филе
Филето се разрязва, така че да се получи правоъгълник, който се начуква. Месото се осолява, намазва се с масло, поръсва се със ситно нарязан чесън, настърган морков,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц