Пълнено агнешко бутче с бира

Пълнено агнешко бутче с бира Лакомник
Пълнено агнешко бутче с бира
Време за приготвяне
Приготвяне
3 часа
Порции
Порции
4
Автор
Моника Лекова
Лакомник Необходими продукти

1 агнешко бутче
200 г лук
200 г домати
500 мл бира
150 г бъбреци
150 г ориз
40 г орехи
4 с.л. растителна мазнина
черен пипер
магданоз
сол

Начин на приготвянe

В бутчето се прави разрез по дължина на костта, маха се част от месото, за да се оформи джоб, в който да се постави плънката. Бутчето се поставя в подходящ съд и се накисва с бирата за един час. Лукът се нарязва на дребно и се задушава в растителното масло. Добавят се сварените и нарязани на дребно бъбреци, месото, отрязано от бутчето, и почистеният и измит ориз. Като се позадушат, се добавя нарязаният на дребно домат. Поръсва се с черен пипер и се посолява. Плънката се залива с част от водата, в която са врели бъбреците, и малко от бирата, в която е киснато бутчето (съотношението на течността към ориза трябва да бъде 1:2,5). Орехите се почистват и се накълцват на едро. Магданозът се нарязва на ситно. Към плънката се добавят орехите и магданозът. Бутчето се напълва с уврялата плънка и се зашива. Пече се в умерена фурна. След като се позапече, се правят нарези по месото, посолява се и се намазва с масло. Пече се до пълно омекване на месото, като от време на време се полива с останалата бира. Ястието се поднася топло, с гарнитура от пресни зеленчуци.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц