Пълнени яйчени мъфини в шунка

Пълнени яйчени мъфини в шунка Лакомник

Вкусна и полезна идея за закуска или предястие само за 30 минути

Пълнени яйчени мъфини в шунка
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

12 резена деликатесна шунка

8 яйца

2 с.л. масло

1 глава червен лук, нарязан

1 чаша аспержи, нарязани

2 чаши спанак, нарязан

2-3 с.л. пресен босилек, нарязан

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Загрейте фурната на 170 градуса.

Разтопете маслото в тиган и сотирайте аспержите, докато омекнат. Добавете спанака и гответе под капак, докато увехне. Добавете босилека и подправете със сол и пипер. Свалете от огъня и отстранете.

Разбъркайте яйцата, докато станат пухкави.

Намаслете 12 формички за мъфини и във всяка сложете резен шунка, да покрие плътно дъното и стените. Сложете по малко от зеленчуковата смес – до половината на формичките и допълнете с яйцата.

Печете 20 минути и охладете 5 минути преди да извадите от формичките.

Още по темата
Още по темата
Печени яйца със сос
Приготвя се бешамелов сос, като се запържва брашното в маслото. Разрежда се с прясното мляко и се вари да стане умерено гъст сос. Осолява се и се застройва с 3...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц