Пълнени яйца

Пълнени яйца Лакомник
Пълнени яйца
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
4
Автор
Диляна Андреева, София
Лакомник Необходими продукти

600 г кайма

7 яйца

2 к.ч. олио

1 глава чесън

100 г гъби

1 ч.л. сол

магданоз

За соса:

1 глава лук

малко магданоз

3 с.л. олио

1 ч.л. брашно

1 ч.ч. бяло вино

Начин на приготвянe

Слагаме в тенджера 5 от яйцата да се сварят за 10 минути. Каймата се посолява, задушава се 15 минути в мазнината и в 1 непълна кафена чаша вода, като често разбъркваме, и разстиламе в по-малка тава. Обелваме яйцата и ги разрязваме на 2 по дължина. Изваждаме жълтъците и ги слагаме в по-дълбок съд. Прибавяме жълтъците на останалите две яйца, счукания или ситно нарязан чесън, ситно нарязаните гъби, нарязания магданоз и щипка сол и разбъркваме добре. С тази смес пълним белтъците и ги нареждаме върху каймата. Печем 10 минути в загрята фурна. При сервирането на пълнените яйца ги поливаме със соса, който приготвяме, като 1 глава ситно нарязан лук запържваме в 3 супени лъжици олио. Прибавяме ситно нарязан магданоз, 1 чаена лъжичка брашно, 1 чаша бяло вино, няколко капки лимон, щипка сол и разбъркваме добре. Оставяме да ври 5 минути. Добър апетит!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц