Пълнени чушки със сирене и орехи

Пълнени чушки със сирене и орехи Лакомник

Апетитно предложение за вашата трапеза

Пълнени чушки със сирене и орехи
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

12 червени чушки

200 г сирене

100 г извара

50 г орехи

1 яйце

2 глави лук

1 с.л. олио

щипка червен пипер

щипка чубрица

За заливката:

2 яйца

250 мл прясно мляко

2 с.л. брашно

магданоз за поръсване

Начин на приготвянe

Избират се едри, месести, червени чушки. Почистват се от семенната част. Изпичат се и се обелват (през зимата от буркан). Лукът се нарязва и се задушава (кавардисва) с 1 с.л. олио докато стане златист. При лука се добавя нарязаните на ситно орехи и се овкусява с червен пипер и чубрица. Отстранява се от огъня.Към лука се добавя изварата, сиренето и яйцето и сместа се разбърква. С тази смес се пълнят изпечените чушки. Чушките се подреждат в тава за печене и се заливат с приготвената заливка от прасно мялко, яйца и брашно. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса, около 20 мин, до готовност. Поднасят се поръсени със ситно нарязан магданоз.

Още по темата
Още по темата
Пълнени постни чушки с ечемик
Загрейте фурната до 200 градуса. Сварете ечемика до готовност и изцедете. Прибавете зелените подправки, лука, лимоновия сок и половината от зехтина. Прибавете сол,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц