Пълнени тиквички с бяло месо

Пълнени тиквички с бяло месо Лакомник

Леко и вкусно хапване за делничните дни

Пълнени тиквички с бяло месо
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4-5 средно големи

500 г пилешко филе

1 яйце

4 с.л. настърган кашкавал

брашно

1 ч.ч. вода

50 г масло 

1 кубче зеленчуков бульон

сол и черен пипер

Начин на приготвянe

Измиваме месото и го сваряваме. Нарязваме го на средни по големина парчета и го смиляме. В тенджера слагаме маслото (маргарина) да се разтопи, прибавяме брашното и разбъркваме добре. Махаме от котлона, за да сипем малко прясно мляко, и отново връщаме. Разбиваме с тел, докато сместа се сгъсти. Добавяме сол и черен пипер. Измиваме тиквичките и ги оставяме няколко минути в подсолена топла вода. След като ги извадим, ги назрязваме на две половинки по дължина. Изчистваме вътрешноста им и я отделяме в дълбок съд. В него прибавяме пилешкото месо и разбито яйце, 2/3 от настъргания кашкавал, сол и пипер и 1/2 от сместа с брашното и млякото. Разделяме сместа по равно във всяка тиквичка. Слагаме отгоре другата половина от сместа с брашното и остатъка от настъргания кашкавал. Печем във фурна 30 мин на 200º. Готовото ястие поливаме леко с предварително разтворения зеленчуков бульон. 

Още по темата
Още по темата
Настъргани тиквички на фурна
Тиквичките се настъргват на ситно (средно) ренде. Оставят се да се изцедят хубаво (както за кюфтета). Изстискват се добре и се смесват със ситно нарязаните лук и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц