Пълнени свински гърди

Пълнени свински гърди Лакомник

Невероятен специалитет за делници и празници

Пълнени свински гърди
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг свински гърди
100 спанак
500 мл прясно мляко
4 филии сух хляб
3 белтъка
40 г масло
3 с.л. галета
сол
черен пипер

Начин на приготвянe

Спанакът се сварява в подсолена вода, отцежда се и се пасира. Прибавят се млякото, разбитите белтъци и хлябът, нарязан на малки кубчета. Поръсва се със сол, черен пипер и се оставя за 15 мин да престои. Добавят се размекнатото масло и галета и всичко се разбърква да се получи крем. Свинските гърди се разрязват така, че да се получи джоб и той се пълни с този крем. Зашива се или се стяга с кухненски канап. Слага се в йенска тенджера, полива се с олио и вода, похлупва се и се пече 1,5 часа. Към края на печенето капакът се маха и се допича до зачервяване и да хване коричка.

Още по темата
Още по темата
Лимоново свинско филе
Оваляйте филетата в брашно. Загрейте на средно силен огън 3 с.л. маслото и когато се разтопи, добавете месото и изпържете от двете страни по около 5 минути като...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц