Пълнени котлети

Пълнени котлети Лакомник

Сочни и крехки котлети за вашата изискана вечеря

Пълнени котлети
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

750 г свински котлети

150 г кускус

100 г гъби

75 г масло

50 г кашкавал

2 моркова

1 глава кромид лук

2 печени пиперки

50 г брашно

1 сварено яйце

1 сурово яйце

черен пипер

сол на вкус

Начин на приготвянe

Котлетите се разцепват от срещуположната на ребрата страна, във форма на торбичка и се поръсват с черен пипер и сол. В 2/3 от маслото се задушават нарязаният на дребно лук, морковите и гъбите. След като омекнат напълно и изстинат, към тях се прибавят кашкавала, вареното яйце и печените пиперки, също нарязани на дребно. Полученият пълнеж се размесва със суровото яйце и подправките (черен пипери и сол). Котлетите торбички се напълват с пълнежа, зашиват се или се пробождат с шишче, овалват се в брашно и се пекат в умерена фурна. Кускуса се сварява в 1 л подсолена кипяща вода, отцежда се и се попарва с останалото масло, разпределя се на порции. Върху кускуса се поставят изпечените котлети, след което порциите се украсяват с домати, краставички на спирала и сурови пиперки на колелца.

Още по темата
Още по темата
Телешки котлети със сметана
Котлетите се осоляват, поръсват се с черен пипер и се овалват в брашно. Пържат се в маслото от двете страни и се изваждат. Сокът от пърженето се размесва с виното,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц