Пълнена питка с пилешко и гъби

Пълнена питка с пилешко и гъби Лакомник

Апетитна идея за хапване през целия ден

Пълнена питка с пилешко и гъби
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г пилешко месо

300 мл вода

300 г брашно + 1 с.л. допълнително

2 с.л. олио + допълнително за пържене

100 г кашкавал

100 г спанак

сок от 1 лимон

100 г гъби

1 яйце

1 с.л. сметана

1 ч.л. горчица

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Пригответе тестото като смесите водата 2 с.л. олио, 300 г от брашното и замесете добре. Покрийте и оставете в хладилника. Пригответе соса като нарежете гъбите, подправете с лимоновия сок, черен пипер, сол и оставете за няколко минути. Запържете гъбите, добавете към края лъжица брашно. Нарежете на ситно спанака, прибавете настъргания кашкавал, яйцето, горчицата, сметаната и гъбите, разбъркайте добре. Начукайте месото на тънки пържоли и ги подправете. Разделете тестото на две части. Първата разточете в намаслена тава, поръсете с гъбите, наредете пържолите, залейте със соса, покрийте с втория пласт тесто и запечете до готовност.

Още по темата
Още по темата
Пита с шунка
Брашното, маслото и солта се стриват, за да се получи зърнеста смес. Прибавя се водата и се меси енергично, и се получава тесто, което се оставя да престои на студено....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц