Пълнена бяла ряпа с месо

Пълнена бяла ряпа с месо Лакомник
Пълнена бяла ряпа с месо
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Стела Нонова
Лакомник Необходими продукти

4 едри бели репи

40 г масло

1 глава лук

250 гр кайма

4 с.л. трохи от бял хляб

1 яйце

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Репите се обелват и се полусваряват в подсолена вода.Отрязват се капачета и се издълбават.Прави се плънка от каймата,половината от издълбаната и ситно нарязана вътрешност на ряпата,настъргания лук,трохите от хляба,яйцето,сол и черен пипер.С тази смес се пълнят репите,слагат се в намазнена тавичка,поливат се с разтопеното масло,похлупват се с капачетата и ястието се пече 40 минути в умерена фурна.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц