Пълнен бут с кашкавал и чесън

Пълнен бут с кашкавал и чесън Лакомник

Невероятно празнично ястие от което всички ще си оближат пръстите

Пълнен бут с кашкавал и чесън
Време за приготвяне
Приготвяне
70 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1-2 кг свински бут

1 кг картофи

250 г кашкавал

7-8 скилидки чесън

2 чушки

200 г гъби

1 ч.ч. бяло вино

1 ч.ч. олио

2-3 зърна бахар

1 ч.л. черен пипер

сол

Начин на приготвянe

Разрязваме свинския бут на много места. Настъргваме кашкавала и към него прибавяме чесъна, черния пипер и бахара. Разбъркваме и слагаме получената плънка в оформените джобове. Допълваме с резен чушка и гъби. Намазваме бута с олио и го поръсваме с черния пипер и сол на вкус. Обелваме и нарязваме картофите. Сипваме останалото олио в тава и доливаме бялото вино. Добавяме свинския бут и картофите. Печем ястието 60 мин във фурна, загрята на 190º.

Още по темата
Още по темата
Свински бут в сос от зеленчуци
Настъргваме кромида, чесъна и доматите. Нарязваме на тънки парчета морковите, тиквичките, и кервиза. В по-голяма тенджера сипваме олиото, слагаме кромида и чесъна, а...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц