Пшеничени палачинки с месо

Пшеничени палачинки с месо Лакомник

Ново изкусително предложение за закуска и хапване през деня

Пшеничени палачинки с месо
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За тестото:

150 г пшеничено брашно

250 мл гаризана вода

2 яйца

За плънката:

4 с.л. вода

1 глава лук

500 г кайма

60 г настърган кашкавал

щипка индийско орехче

За заливката:

4 яйца

40 г кашкавал

сол на вкус

черен пипер на вкус

1 ч.л. мащерка

6 с.л. олио

червени пипер на вкус

Начин на приготвянe

Пресейте брашното и го смесете останалите продукти за тестото, като разбъркате до еднородна смес, без бучки. Загрейте малко олио и изпържете тънки палачинки. Пригответе плънката като нарежете на ситно лука и го запържите с подправките, добавете каймата, кашкавала, малко вода и разбъркайте добре. Сложете във всяка палачинка от получената плънка, наредете палачинките в намаслена тава. Пригответе заливката от посочените продукти, като ги разбъркайте добре. Залейте палачинките и запечете за 30-35 минути при 200 градуса.

Още по темата
Още по темата
Палачинки от цвекло
За соса смесете киселото мляко, копъра, лимоновия сок, чесъна, солта и черния пипер в купа. Разбъркайте добре докато стане еднородна смес. (Този сос може да се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц