Продуктите, които да държите далеч от хладилника

Продуктите, които да държите далеч от хладилника Лакомник
Продуктите, които да държите далеч от хладилника
Автор:Лакомник

Знаете ли, че някои от продуктите, които присъстват в менюто ви, загубват вкусовите си качества и полезните си вещества, ако бъдат съхранявани в хладилник? Днес ще ви споделим кои са продуктите, които е препоръчително да държите на стайна температура, за да не нарушавате здравословния си начин на живот.

Авокадо

Ако сложите неузряло авокадо в хладилника, то ще омекне, заради влагата, но в същото време ще остане недозряло.

Картофи

Картофите никак не обичат температури под 7 градуса. Освен това след престоя си в хладилника, те стават канцерогенни.

Шоколад

Когато шоколадът се съхранява на твърде ниски температури, той загубва почти изцяло вкусовите си качества и „побелява“, защото върху горния слой се образуват захарни кристалчета.

Тропически плодове

При ниски температури плодовете изгниват много по-бързо и от полезни се превръщат във вредни.

Босилек

Пресният босилек трябва да се съхранява единствено на стайна температура. В противен случай листата му увяхват.

Зелен фасул

Ако искате да запазите зеления фасул за по-дълго, е най-добре да го замразите. Но никога не го съхранявайте в хладилника.

Лук

Влагата в хладилника унищожава свежестта, вкуса, полезните качества на лука и прилепва бактерии към него.

Кафе

Ако някога ви хрумне да сложите кафето си в хладилника, по-добре се откажете от идеята, защото там то ще загуби аромата си.

Зехтин

Зехтинът трябва да бъде съхраняван единствено при плюсови температури (между +12 и +16 градуса по Целзий).

Мед

Ниските температури и влагата в хладилника подпомагат кристализирането на меда и той променя текструата си, освен това загубва полезните си свойства.

Домати

Хладилникът възпрепятства зреенето на доматите, заради което те омекват и изгниват по-бързо, още преди да се узрели.

Хляб

Когато е в хладилника, хлябът старее много по-бързо и след това се налага да го изхвърлите. Ако е съхраняван на стайна температура, можете просто да си направите сухари от него.

Патладжани

Патладжаните, известни още като далечни роднини на доматите, също не обичат ниските температури, защото те унищожават хранителните им качества и спомагат за бързото им гниене.

Банани

Ако са съхранявани в хладилник, бананите придобиват особено непривлекателен вид, защото потъмняват и омекват.  

Още по темата
Още по темата
Най-полезните плодове за закуска
Предлагаме 5 полезни плода за закуска, с които да опиташ да започнеш деня и да усетиш разликата! Банан Този плод в перфектен за закуска, тъй като дава необходимото...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц