Празнична картофена салата

Празнична картофена салата Лакомник
Празнична картофена салата
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
8
Автор
Мартина Минкова
Лакомник Необходими продукти

1 кг картофи
150 г масло
100 г кашкавал
сол
черен пипер

Начин на приготвянe

Картофите се сваряват, обелват се, нарязват се на тънки кръгчета и се поръсват със сол и черен пипер. Маслото се сгорещява в тиган, прибавят се картофите и щом се запържат, се слага настърганият кашкавал. Похлупват се и се оставят да се задушат на слаб огън. Когато се зачервят отдолу, се прехвърлят в друг тиган, като се внимава да не се натрошат, и се оставят да се зачервят и от другата страна. Салатата се сервира във вид на торта.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц