Празеничка на тиган

Празеничка на тиган Лакомник
Празеничка на тиган
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
1
Автор
Маргарита Димитрова, Червен бряг
Лакомник Необходими продукти

Тесто за едната празеничка:
200 г брашно
1 яйце
1 равна ч.л. сол
1 равна ч.л. захар
1 с.л. кисело мляко
1 с.л. олио
15 г жива мая
100 мл хладка вода
За плънка за едната празеничка: 
1 стрък праз лук
100 г сирене
1 яйце 
щипка чубрица
олио за запържване на празеничката

Начин на приготвянe

 

Необходими продукти:

 

Начин на приготвяне:

Тесто:

Замесвам меко не лепкаво тесто от посочените продукти. Оставям го да втаса

Плънката:

Задушавам ситно нарязания праз в 3-4 с.л. нагорещено олио плюс щипка сол. Отстранявам от котлона, добавям сиренето, яйцето и подправката и разбърквам. Оставям да се поохлади.

Начин на оформяне:

Тестото се дели на две топки, като едната е по-голяма от другата. Разточвам по-голямата, сипвам и разстилам плънката, върху нея налагам разточената по-малка кора и загъвам краищата на долната кора, като ги плисирам.

Запичам на тиган в малко олио и през минута-две обръщам от едната и от другата страна до готовност.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц