Постни локумени сладки с орехи

Постни локумени сладки с орехи Лакомник
Постни локумени сладки с орехи
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
10
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

15 г мая за хляб

300 мл чаша олио

300 мл вода

брашно, колкото поеме

пудра захар за поръсване

1 пакетче ванилия

цветен локум за пълнежа

орехови ядки за пълнежа

Начин на приготвянe

Маята се разтваря във вода. Прибавят се олиото и брашното и се замесва средно твърдо тесто, което може да се точи. Правят се топки, които се разточват с дебелина 1/2 см и се режат на 8 триъгълника. Във всеки се слага парченце локум и половинка орех, и се свива на кифличка. Пекат се в умерена фурна. Още топли се овалват в пудра захар и ванилия.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц