Постна манастирска салата

Постна манастирска салата Лакомник
Постна манастирска салата
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

250 г тъмен едър боб или 1 консерва

100 г настъргани моркови

100 г червено цвекло настъргано

50-100 г зелени чушки

магданоз за поръсване

лук на вкус

зехтин, балсамов оцет, сол на вкус

Начин на приготвянe

Бобът ако не е от консерва се сварява и изстудява. Морковите и цвеклото се нарязват на пръчици, чушката на колелца. Нарязва се малко лук за вкус, не повече от половин глава и се поръсва магданоз. Разбърква се всичко, овкусява се със зехтина, оцета и сол на вкус. 

Още по темата
Още по темата
Боб с чили и гъби
Загрейте зехтина в тиган и запържете лука около 3 минути като бъркате. Добавете чесъна и лютите чушки, разбъркайте. Добавете гъбите и оставете на средно силен огън...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц