Постна есенна лазаня с тиква

Постна есенна лазаня с тиква Лакомник
Постна есенна лазаня с тиква
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

40 г зехтин + допълнително за пържене

40 г брашно

40 г лук

900 мл соево мляко

500 г тиква

няколко стръка мащерка

1-2 скилидки чесън

100 г пармезан или соев кашкавал

готови кори за лазаня

Начин на приготвянe

Смесете зехтина, маслото и запържете брашното, прибавете лука и залейте 900 мл прясно мляко. Прибавете подправки по избор и варете докато соса се сгъсти. Добавете половината от пармезана и разбъркайте. Нарежете тиквата на ситно и запържете с чесън и мащерка. В намаслена тава сложете кори за лазаня, отгоре намажете с бешамел, отново кори, тиква, кори и поръсете с настърган пармезан. Повторете отново с кори, бешамел, тиква, пармезан и така общо 5 пъти. Запечете лазанята покрита с фолио за 30 минути и 10 минути без фолио. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц