Постен ябълков сладкиш

Постен ябълков сладкиш Лакомник

Чудесно допълнение за вашата трапеза

Постен ябълков сладкиш
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 ч.ч. брашно

1 ч.ч. грис

2 ч.л. бакпулвер

10 средни ябълки (настъргани)

1 1/2ч.ч. захар

1 ч.л. канела

50 г маргарин

1 ч.ч. сок от компот по избор

1 ванилия

пудра захар за поръсване

Начин на приготвянe

Брашното се пресява с бакпулверът, добавя се грис, 1 чаша от захарта и по желание може да се настърже малко лимонова кора за аромат. Това е сухата смес. Настърганите ябълки се разбъркват с канелата и 1/2 чаша захар. Тавичка за печене 20/30 см се намазва обилно с маргарина. Изсипва се 1 чаша от сухата смес, като се разпределя равномерно по дъното. Отгоре внимателно се насипва половината от ябълковата смес на равен слой. Следва втори пласт суха смес (1 чаша) и втората част от ябълките. Завършва се с последната чаша от сухите съставки. Компотът с ванилията се загрява и се залива сладкишът. Пече се на 175 градуса за около 50 минути. След охлаждане се поръсва с пудра захар и се нарязва на порции.

Още по темата
Още по темата
Коледен постен сладкиш
Смесваме брашното, захарта, гриса, мюслите и ванилията. Разбъркваме добре сухата смес. Разделяме я на 3 равни части. Рендосваме ябълките и цвеклото, добавяме захарта и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц