Подлютен боб телешка кайма

Подлютен боб телешка кайма Лакомник

Невероятно апетитно ястие, което е бързо и лесно за приготвяне

Подлютен боб телешка кайма
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 гр боб (бял или червен)

500 г телешка кайма

1 глава лук

500 г домати

1 морков

1 чушка

1/2 глава целина

5-6 скилидки чесън

1 лимон

черен пипер

червен пипер (сладък и лют)

магданоз

джоджен

Начин на приготвянe

Накиснете фасула от предната вечер в студена вода. След това го измийте, залейте отново със студена вода и сложете да се вари на умерен огън, докато омекне заедно с малко сол и олио. Отцедете и го изсипете в тавичка. Нарежете на ситно морковите, целината, лука и чушката. Задушете зеленчуците в малко мазнина и топла вода. Прибавете част от нарязаните на ситно домати, магданоз, джоджен и накълцан чесън. Овкусете със смлян черен пипер и сол на вкус. В друга тенджерка сипете малко мазнина и задушете каймата, след което я добавете към фасула. Залейте боба с доматената смес и останалите нарязани домати. Сгорещете 50 мл олио заедно с червения пипер и залейте ястието. Сложете да се запече в умерена фурна за около 1/2 час. 

Още по темата
Още по темата
Гювечета по шопски с боб
Предварително накиснатият във вода боб се сварява и се отцежда. В мазнината се задушава ситно нарязаният лук и към него се прибавят червеният пипер, нарязаните домати,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц