Плодово парфе

Плодово парфе Лакомник

Прекрасен десерт, с който може да допълните и разнообразите лятното меню

Плодово парфе
Време за приготвяне
Приготвяне
120 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 ч.ч. вода

1 ч.ч. сок от прасковен компот

3 с.л. захар

5 с.л. желатин

За крема:

4 яйца

2 ч.ч захар

6 с.л. захар

3 ½  ч.ч. прясно мляко

6 с.л. брашно

2-3 ванилии

3-4 ч.л. какао

Начин на приготвянe

За желатина: 

Към сока се прибавя 2 ½ с.л. желатин + 3 с.л. захар и се загрява на огъня в дълбок съд, докато се стопи желатина и захарта. След като се разтопи, се изсипва във форма за кекс и се оставя да изстине. Отделно към водата се прибавя 2 ½ с.л желатин и се оставя да се накисне. Върху изстиналия желатин се нареждат плодовете от компота.

За крема: 

4 жълтъка се разбиват с 2 ч.ч. захар, към тях се прибавят 2 ½ ч.ч студено прясно мляко. В отделен съд се разбиват 6 с. л брашно с 1 ч. ч студено прясно мляко, към тях се прибавя чашата вода с желатина. Всичко това се вари на тих огън с непрекъснато бъркане до сгъстяване. След като кремът е готов, се прибавят ванилиите. В отделен съд се развиват 4 белтъка със 6 с. л захар и се прибавя към ваниловия крем след като той е изстинал. Разделя се крема на две части и едната се оцветява с какаото. Какаовият крем се изсипва върху плодовете и желатина и се слага във фризер да стегне за около 20 мин. След това се изсипва и ваниловата част от крема. Оставя се да стегне напълно за 3-4 часа.

За сполучливо отлепяне на "парфето" дъното на формата се потапя в гореща вода за 2-3 мин и тогава се обръща в поднос.

Още по темата
Още по темата
Парфе с рикота и кисело мляко
започнете от блата. Разбийте много добре яйцата със захарта докато увеличат обема си и побелеят. Смесете брашното с бакпулвера и пресейте. Добавете на 3-4 пъти като...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц