Плодови сармички

Плодови сармички Лакомник

Неустоимо изкушение, което се приготвя лесно

Плодови сармички
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пакет кори за баница
500-600 г ягоди
1 ч.ч. захар
125 г масло
150 г счукани орехи
1 бял шоколад
За сиропа:
300 г захар
300 мл вода
1 ванилия

Начин на приготвянe

Нарежете ягодите на малки парчета и ги със захарта. Разбъркайте и оставете настрана за около 30 минути. След това ги изцедете от течността, но не я изхвърляйте. Вземете една кора, намажете я с предварително разтопено масло и разделете наполовина. От една кора се правят две сармички. В долния край на кората сложете няколко парчета ягоди и малко нарязан бял шоколад, върху цялата кора наръсете нарязани орехи. След това свийте навътре двете външни страни на кората и свийте сармичка. Процедурата се повтаря и с останалите кори. Подредете сармичките в подходяща намазнена тава и печете на 200С около 10-15 минути до златисто. Междувременно пригответе сиропа. В тенджера на огъня сложете водата, захарта и ваниловата захар да заврат. След като заври течността, оставете я да къкри 10 минути. В приготвения сироп добавете течността от отцедените ягоди. Оставете сиропа леко да изстине и го излейте върху сладките сарми.

Още по темата
Още по темата
Млечна баница с локум
Намаслете се тавата. Корите се редят по 2 като се поръсват с олио и нарязани парченца локум. Запича се за кратко в умерена фурна. През това време се разбиват млякото...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц