Питки с кашкавал

Питки с кашкавал Лакомник

Бързи и лесни за приготвяне домашни кашкавалки

Питки с кашкавал
Време за приготвяне
Приготвяне
30 мин
Порции
Порции
15
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 и 1/2 ч.ч. брашно

1 с.л. бакпулвер

1 ч.л. захар

1/2 ч.л. сол

1 ч.ч. настърган кашкавал

1/3 ч.ч. масло или маргарин

1/2 ч.ч. прясно мляко

Начин на приготвянe

В голям съд слагаме брашното, бакпулвера, захарта и солта. Разбъркваме и към тях добавяме кашкавала и предварително разтопеното масло. Разбъркваме, доливаме прясното мляко и отново разбъркваме. Поръсваме малко брашно в тава и слагаме получената смес в нея. Месим, докато сместа не омекне. В друга тава слагаме оризова хартия. Оформяме топчета и ги поръсваме с настъргания кашкавал. Оставяме ги да се печат около 10–15 мин във фурна, загрята на 200 гр. Сервираме готовите питки с кашкавал леко изстинали.

Още по темата
Още по темата
Кашкавалена питка
Замесва се средно меко тесто. Оставя се 30 минути да почине. Дели се на четири топки.Всяка топка се разделя на 3 части и се разточва на кора, колкото една чиния....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц