Пирожки с ориз и гъби

Пирожки с ориз и гъби Лакомник

Топло и меко тесто с вкусна плънка

Пирожки с ориз и гъби
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

3 ч.ч. брашно

250 г кисело мляко

5-6 с.л. масло

2 яйца

1-2 ч.л. сол

За плънката:

½ ч.ч. ориз

10 гъби

1 глава лук

20 г масло

2 яйца

сол

черен пипер

магданоз

Начин на приготвянe

От изброените продукти се замесва меко тесто, което се оставя да престои 30 мин. Оризът се сварява в 1¼ ч.ч. подсолена вода и се смесва със задушените в маслото ситно нарязани лук и гъби. Свалят се от огъня и се прибавят ситно нарязаните твърдо сварени яйца, магданоз, сол и черен пипер. Тестото се разточва на кора с дебелина 0,5 см. С водна чаша се изрязват кръгове, в средата на които се слага от плънката, прегъват се на две и се притискат по краищата. Пекат се в умерена фурна до зачервяване.

Още по темата
Още по темата
Мекици с шунка
Брашното се пресява 2-3 пъти с бакпулвера. Маслото се разбива с яйцата, солта, червения пипер и накрая се прибавят киселото мляко, брашното и смачканите сварени...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц