Пилешко филе с магданоз

Пилешко филе с магданоз Лакомник

Бърза и апетитна вечеря само за 30 минути

Пилешко филе с магданоз
Време за приготвяне
Приготвяне
30 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 пилешки гърди

сол 

смлян черен пипер 

2 с. л. зехтин

1/2 ч. ч. бяло вино 

2 с. л. студено краве масло

3 с. л. ситно нарязан пресен магданоз

1/4 ч. ч. брашно

Начин на приготвянe

Пилешкото филе се посолява и поръсватс черен пипер. Брашното се сипва в плоска чиния и в него се овалват• В голям тиган се сгорещява 1 с. л. зехтин на среден огън. Прибавят се пилешките филета и се запържват 2-3 минути от всяка страна. В същия тиган се сипва виното и се оставя да се редуцира до половината за 4 минути. Прибавят се пилешките филета и се обръщат няколко пъти. Тиганът се сваля от котлона и се прибавят маслото и магданозът.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц