Пилешко филе по турски

Пилешко филе по турски Лакомник

Сочни филенца с ароматна плънка

Пилешко филе по турски
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 пилешки гърди

зехтин

150 мл прясно мляко

лют пипер

черен пипер

сол

250 г ориз

150 г кедрови ядки

150 г стафиди

2 глави лук

зехтин

500 мл пилешки бульон

сол

черен пипер

бахар

Начин на приготвянe

Начукайте внимателно пилешките филета. Сложете ги в подходящ съд и ги залейте с млякото, лютия червен пипер, зехтина, сол и черен пипер на вкус, объркайте всичко добре и оставете месото един час в хладилника да се маринова. В тенджера загрейте зехтина. Добавете ситно нарязания лук и го запържете леко, след което добавете кедровите ядки и оставете да се запържат още малко. След това добавете стафидите и ориза, разбъркайте внимателно и залейте с 250 мл пилешки бульон. Оставете да се готви, докато се свари оризът. Подправете със сол, черен пипер и смлян бахар. Намажете леко тавата за печене със зехтин. Разрежете маринованите филета, напълнете ги сплънката и ги подредете в тавата. Залейте с маринатата. Печете ги в предварително загрята фурна на 200С около 40-45 минути.

Още по темата
Още по темата
Мариновани пилешки филета с кисело мляко
Филетата се подреждат в тава. Маринатата се приготвя като се смесят мляко, риган, магданоз, зехтин, сол и мед. Разбиват се с пасатор до получаване на еднородна смес....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц