Пилешко с лук и пикантен сос

Пилешко с лук и пикантен сос Лакомник

Ароматна вечеря с малко калории

Пилешко с лук и пикантен сос
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1,5 кг пилешко месо

7 корена от джинджифил

1 стрък пресен джинджифил

2 връзки пресен лук

150 мл зехтин

сол на вкус

Начин на приготвянe

За да приготвите соса нарежете на ситно само бялата част на лука и 1 корен джинджифил и залейте с 5 с.л. зехтин.

Намажете пилето със сол и го сварете в кипяща вода. Прибавете 6 корена джинджифил, ситно нарязаните пера от лук и варете за 30 минути, като отстранявате пяната. Покрийте с капак и оставете още 1 час. Изцедете готовото пиле от бульона, махнете кожата, нарежете го на порции, залейте със соса и сервирате с лука.

Още по темата
Още по темата
Пилешко филе със сос от манго
Сипете голямо количество масло в тиган, загрейте и запържете нарязаните на ленти банани. Извадете готовите плодове върху хартия. Бланширайте нарязаните на две пера от...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц