Пилешки шницели

Пилешки шницели Лакомник

Вкусна вечеря само за 15 минути

Пилешки шницели
Време за приготвяне
Приготвяне
15 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

8 пилешки пържоли

50 г брашно

2-3 с.л. зехтин

200 мл сухо бяло вино

2 с.л. масло

4 скилидки чесън

сол на вкус

4-6 стръка магданоз

Начин на приготвянe

Оваляйте пържолите в брашното, загрейте половината от зехтина и запържете пържолите за 3-5 минути от всяка страна. При необходимост може да добавите още зехтин. Извадете когато са готови върху салфетка и ги пазете топли. В същата мазнина запържете чесъна за минута, прибавете виното и гответе докато се изпари на половина. Прибавете маслото, ситно нарязания магданоз и сервирайте шницелите като ги залеете с получения сос. 

Още по темата
Още по темата
5 рецепти за шницели за 30 минути
Днес за вечеря ви предлагаме едно легендарно за европейската кулинарна традиция ястия – шницелът. Крехкото месце с апетитна и хрупкава панировка се харесва...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц