Пилешки кюфтета в сос

Пилешки кюфтета в сос Лакомник

Подходящо за деца над 18 месеца

Пилешки кюфтета в сос
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г пилешка кайма

1 глава лук, нарязана на ситно

1/2 връзка ситно нарязан магданоз

1 яйце

1/2 ч.ч. трохи от хляб

сол на вкус

черен пипер на вкус

1 ч.ч. олио

За соса:

3 с.л. зехтин

25 г масло или маргарин

1 глава лук, нарязана на ивици

4 скилидки чесън, нарязани на ситно

1/2 ч.ч. лимонов сок

1/2 ч.ч. бульон или вода

сол на вкус

Начин на приготвянe

Смесете всички продукти за кюфтетата, като не добавяте олиото. Объркайте ги добре и направете кюфтета. За да приготвите соса на средна температура загрейте зехтина и маслото. Запържете лука до прозрачност, прибавете чесъна и разбъркайте. Залейте с лимоновия сок, бульона и подправете на вкус. Оставете да кипне, намалете огъня и продължете да варите. В отделен съд загрейте олиото и запържете кюфтетата до полуготовност за около 2 минути от двете страни. Извадете кюфтетата и ги сложете в съда при соса, покрийте с капак и оставете да се задушат за 5 минути.

Още по темата
Още по темата
Пълнени телешки кюфтета на пара
Приготвя се плънката, като сварените яйца се нарязват на ситно и се объркват с нарязаният магданоз и маслото. Плънката се слага в хладилника. Кората на хляба се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц