Пилешка яхния с боб

Пилешка яхния с боб Лакомник
Пилешка яхния с боб
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 глава лук, наситнена

2 моркова, разполовени по дължина и нарязани

1 чушка, нарязана на ленти

1 ч.л. риган

2 скилидка, пасирана

400 г черен боб от консерва, отцеден

1 с.л. зехтин

400 г пилешко месо, без кости и кожа

сол на вкус

черен пипер на вкус

4 ч.ч. пилешки бульон

1 1/2 ч.ч. вода

700 г домати от консерва, нарязани

1/2 ч.ч. бял ориз

1/4 ч.ч. магданоз, наситнен

лимонови резени за украса

Начин на приготвянe

Смесете лука, морковите, чушката, ригана, чесъна и боба.

Загрейте зехтина на средно силен огън. Подправете нарязаното на хапки пиле със сол и пипер и го сложете в тигана. Пържете до златисто за 2 минути. Добавете при зеленчуците и разбъркайте. Сипете пилешкия бульон и покрийте с вода. Добавете доматите и сока от консервата. Покрийте тенджерата и оставете да заври на средно силен огън. Намалете на много слаб огън и оставете да ври 5 часа. Когато сосът е поизврял и ястието е с гъстотата на яхния. Сварете ориза за 20 минути, отцедете и добавете към пилето. Добавете магданоза и сол, ако има нужда. Сервирайте с лимонови резени.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц