Пилешка пържола в гювече

Пилешка пържола в гювече Лакомник

Бърза идея за вечеря с месце, гъбки и кашкавал

Пилешка пържола в гювече
Време за приготвяне
Приготвяне
35 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 пилешки пържоли

4 парчета шунка, на филии

200 г гъби

200 г кашкавал

3 яйца

галета за овалване

черен пипер на вкус

олио за пържене

Начин на приготвянe

Пилешките пържоли овкусете с черен пипер и оваляйте в галета, а после в яйце. След това ги запържете в загрятото олио. Поставете ги в тава или плоски гювечета (в този случай не загрявайте фурната) и загрейте фурната на 200 градуса. Върху пържолите наредете шунката, нарязаните на шайби гъби и поръсете с кашкавала, който предварително сте настъргали. Печете до зачервяване на кашкавала.

Още по темата
Още по темата
Свинска пържола в сос от касис
Счукайте на ситно дафиновите листа заедно със семената от магданоза и солта. Намажете от всички страни пържолите със зехтин, горчица и ги оваляте в подправките....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц