Пилешка мусака на Силвия Петкова

Пилешка мусака на Силвия Петкова Лакомник
Пилешка мусака на Силвия Петкова
Автор:Лакомник

Актрисата Силвия Петкова се е научила да готви най-вече от своята баба. 

"Прави страхотна гръцка мусака с кайма и патладжани. Всичко, което приготвя, е уникално вкусно", споделя Силвия. Тъй като постоянно е на сцена, любимата на Куката в "Под прикритие" внимава с какво се храни, но не брои калории. Не яде много сладко, тестено, пържено, но не защото са вредни, просто не ги обича толкова. Не пие и газирано, защото видимо се отразява на фигурата. През зимата обикновено минава на разделно хранене, за да не трупа излишни килограми. 

Необходими продукти: 

500 г пилешки гърди 

1 и 1/2 ч.ч. ориз 

джоджен 

сол 

чесън 

1 домат 

бульонът от пилето 

За заливката: 2-3 яйца 

кисело мляко 

Начин на приготвяне: 

Сварявате пилешките гърди и ги нарязвате на ситно. Варите и ориза в 1 ч.ч. от бульона от пилето, докато го поеме. Смесвате го със ситно нарязаното месо, добавяте подправките на вкус, посолявате. Слагате настъргания домат. Доливате и останалия бульон и печете на умерена фурна, докато оризът го поеме. Правите заливка от 2-3 яйца и кисело мляко, заливате мусаката и допичате, докато се зачерви.

Още по темата
Още по темата
Патешко филе с фъстъци на Силвия Кацарова
Певицата Силния Кацарова е сред най-изявените кулинарки в естрадната гилдия. Колегите й често обичат да се отбиват изненадващо на гости, за да похапнат от вкусните й...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц