Пилешка кавърма

Пилешка кавърма Лакомник

Апетитно предложение за цялото семейство

Пилешка кавърма
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600-700 г пилешко филе

200 г гъби

2 глави лук

3-4 скилидки чесън

2-3 чушки

2-3 с. л. доматено пюре

200 мл пилешки бульон

100 мл червено вино

1 ч. л. чубрица

1 ч. л. захар

черен пипер 

сол

1 дафинов лист

1 ч. л. нишесте

Начин на приготвянe

Пилешкото филе и зеленчуците се нарязват. Всичко се поставят в тенджера и се оставя да заври, след което огънят се намаля и се оставя още 40 минути. Прибавя се дафиновият лист и подправките ястието се готви още десетина минути. Сгъстява с 1 ч. л. нишесте. Поднесете с картофено пюре или варен ориз.

Още по темата
Още по темата
Пилешка кавърма в гювече
Месото се нарязва на средни по големина парчета, лукът и празът - на ситно, гъбите - на резени, морковът - на кръгчета. Всички тези продукти се задушават в горещото...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц