Пиле – лучена яхния

Пиле – лучена яхния Лакомник
Пиле – лучена яхния
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
5
Автор
Галя Милева, Червен бряг
Лакомник Необходими продукти

1 пиле (да не е замразено, а живо, защото ще се готви като курбан)
10 средно големи глави кромид лук
3 скилидки чесън
1 средно голям домат
2 печени чушки -червена и зелена
2 с.л. брашно
1 ч.л. оцет
десетина зърна черен пипер
1 непълна к.ч. олио
сол на вкус
шепа свеж
магданоз
малко копър

Начин на приготвянe

Пилето се коли, почиства, измива и нарязва на порции. Месото, заедно с едро нарязания лук, запържвам в сгорещеното олио. Поръсвам го с посоченото количество брашно и с червения и черен пипер. Бъркам често и доливам постепенно топла вода, докато количеството  достигне до 3 ч.ч. Добавям и обеления и настърган домат, нарязаните чушки, нарязания магданоз, счукания чесън и сол на вкус. Ястието къкри на тих огън до омекване на месото.

Ако го сготвите по указаната рецепта, вие ще се радвате на много вкусна домашна яхнийка.

Като добавка: Можете да долеете още вода, но на ваша отговорност.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц