Пиле фрикасе с наденица

Пиле фрикасе с наденица Лакомник

Интересно и апетитно предложение за фрикасе

Пиле фрикасе с наденица
Време за приготвяне
Приготвяне
70 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г пилешко филе
2-3 парчета сурова наденица
1 глава лук
олио
1 чаена чаша брашно
8 ч.ч. вода
сол
черен пипер
3-4 скилидки чесън


Начин на приготвянe

Сотирайте пилешкото и надениците в тиган за около 5 минути. Извадете месото от тигана. В същата мазнина добавете двата вида лук. Запържете леко, докато омекнат и оставете настрана. За да направите запръжката за фрикасето в малък тиган касерола разбъркайте олиото и брашното на много слаб огън. Разбърквайте, докато сместа стане хомогенна и започне да се карамелизира. Когато течността започне да се редуцира свалете от огъня и оставете настрана. В голяма тенджера излейте водата. В тенджерата добавете пилешкото, наденицата, лучената смес, подправките и чесъна. Оставете всичко да заври на средна температура за около 20 минути. След това добавете запръжката и разбъркайте сместа. След като заври намалете котлона и оставете да ври. Периодично разбърквайте. Когато ястието започне да се сгъстява, свалете от огъня и сервирайте горещо.

Още по темата
Още по темата
Пиле фрикасе
Сваряваме пилешкото месо с подправките, след което го нарязваме на парчета. В тенджера сипваме олиото и постепенно добавяме брашното към него. Докато запържваме...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц