Пиле със зеле и картофи в гювече

Пиле със зеле и картофи в гювече Лакомник
Пиле със зеле и картофи в гювече
Време за приготвяне
Приготвяне
80 минути
Порции
Порции
5
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г пилешко филе

400 г зеле

500 г картофи

200 г чушки

150 г моркови

150 г лук

сол на вкус

черен пипер на вкус

олио

Начин на приготвянe

Нарежете на ситно лука и настържете морковите на ситно. Нарежете филето на едро, а зелето на ситно. Почистете чушките от семките и ги нарежете на сламки. Почистете картофите и ги нарежете на кубчета. Намаслете гювечетата, сложете от пилето и подправете на вкус. Отгоре сложете от зелето, картофи, подправете, лук, моркови и върху тях чушки. Залейте с около 100 мл вода и запечете при 200 градуса за около 1 час. 

Още по темата
Още по темата
Пиле с кисело зеле
Почистеното и измито пиле се слага в дълбок съд, залива се с вода и се вари около 1 час, след което се изважда. Ситно нарязаното зеле се задушава в мазнината до...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц