Пиле с плодова марината

Пиле с плодова марината Лакомник

Ароматно и екзотично ястие, с което ще изненадате гостите си

Пиле с плодова марината
Време за приготвяне
Приготвяне
35 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 пилешки пържоли

2 праскови

2 круши

1 к.ч. уиски

щипка сол

щипка кафява захар

щипка джинджифил на прах

2 с.л. зехтин

мазнина за печене

Начин на приготвянe

Прасковите и крушите се измиват, белят и почистват. Режат се на дребно. Добавя се уискито, подправките и 2с.л. зехтин. Разбива се с пасатор. Взема се домакинско фолио. Маже се с половината от плодовото пюре. Отгоре се редят пържолите. Върху тях се маже останалатa част пюре. Покрива се с фолио. Месото се слага се в камера или фризер за 5- 6 часа. Включва се скара за печене или се ползва грил-тиган. Маже се добре с мазнина. Пържолите се размразяват. Отделя се излишното количество плодова марината. Пекат се на скара и от двете страни. Поднасят се топли с гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Пилешко филе със смокиново-сметанов сос
Филетата се подреждат в тавичка. Поръсват се със сол. Поливат се с 2 с.л. зехтин, 100 мл вода и 100 мл мляко. Оставят се за 3- 4 часа да се мариноват. Смокините се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц