Пиле с маслини и каперси

Пиле с маслини и каперси Лакомник

Апетитен специалитет без много усилия

Пиле с маслини и каперси
Време за приготвяне
Приготвяне
70 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 пилешки бутчета

200 г маслини

4-5 скулидки чесън

пресен риган

100 мл бяло вино

50 г каперси

зехтин

сол

черен пипер

2 дафинови листа

Начин на приготвянe

Сложете пилешките бутчета в купа и добавете всички съставки, без виното. Разбъркайте добре и оставете да се маринова за няколко часа. Най-добре за една нощ. Загрейте фурната на 180С. Изсипете бутчетата в намазнена тава заедно с маринатата и добавете бялото вино. Печете около 50-60 минути до златисто. Поднесете с гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Запеканка с пиле, ориз и моцарела
Сварете ориза във вода с малко сол. Отцедете и оставете настрана да се охлади. Сварете и пилешкото месо. Смесете ориза, нарязаното пилешко месо, лук, половината...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц