Пиле на сач

Пиле на сач Лакомник

Бърза и вкусна рецепта за обяд

Пиле на сач
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3-4 картофа

150 г кашкавал

2 глави лук

1/2 връзка магданоз

1 масло

2 моркова

1/2 кг пилешко бяло месо

1 1/2 ч.ч. сметана  

сол

черен пипер

2 чушки 

Начин на приготвянe

Предварително се намазва сача с мазнина и се слага да се загрее. Нарязват се пилешкото месо на хапки, чушките - на ленти, лука и морковите - на колелца , а картофите след като се обелят- на тънки филии. Върху загряния сач се слага първо месото докато стане готово, а след това и всички зеленчуци. Разбъркват се на няколко пъти и се добавя предварително разтопеното масло и се пържат докато омекнат. Сипва се сметаната и настъргания кашкавал. Оставя се още 2 минути на котлона, докато кашкавалът се стопи и се поднася горещия пилешки сач с наситнен магданоз.

Още по темата
Още по темата
Пиле с домати и лук
https://www.youtube.com/watch?v=3xuDlLWjq2o
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц