Пикантно свинско месо с кюфтета и зеле в гювеч

Пикантно свинско месо с кюфтета и зеле в гювеч Лакомник
Пикантно свинско месо с кюфтета и зеле в гювеч
Време за приготвяне
Приготвяне
3 часа
Порции
Порции
6
Автор
Маргарита Димитрова
Лакомник Необходими продукти

1 немного голяма кисела зелка

шепа ориз

За кюфтенцата:

500 г кайма( по ваше желание)

мъничко ориз

черен пипер

чубрица

сол за овкусяване

За сместа, в която ще потопим всяко парче месо:

100 мл олио

червен пипер

черен пипер

кимион

босилек

чубрица

чесън на гранули

малко сол

(Количеството и съотношението нека да е според вашите вкусове.)

За овкусяване на цялото ястие:

червен пипер черен пипер

1 дафинов лист

1 к.ч. бяло вино

2 к.ч. вода

малко олио

(Можете да промените някои подправки, ако не ви се нравят достатъчно.)

Начин на приготвянe

На дъното на гювеча сипах олио и наредих ред зеле. Върху него наредих едри парчета свинско месо, което предварително потопих в пикантната смес от олиото с посочените подправки. Върху месото наредих втори ред зеле, върху което разхвърлих шепа ориз, наръсих с червен и черен пипер (млян и на зърна), сложих и няколко парченца дафинов лист. Върху него наредих малките каймени кюфтенца и върху тях отново сложих зеле - последен ред. Поръсих отново с червен и черен пипер, налях 1 к.ч. бяло вино, 2 к.ч. вода и малко олио. Сложих гювеча във фурната и го пекох около 30 минути на 250 градуса, след което намалих на 150 и оставих гозбата да се пече още 1 час и 30 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц