Пикантни кюфтета с винен сос

Пикантни кюфтета с винен сос Лакомник

Невероятна вкусотия за цялото семейство

Пикантни кюфтета с винен сос
Време за приготвяне
Приготвяне
50 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г кайма от телешко месо

500 г кайма от свинско месо

2 яйца

2 филийки бял хляб

2 скилидки чесън

1/2 връзка магданоз

1 с.л. чубрица

1 к.л. млян кимион

2 ч.л. млян черен пипер

олио за пържене

сол на вкус

За соса и панировката:

1 ч.ч. вино

2 яйца

Начин на приготвянe

Към мляното месо се прибавя хлябът, предварително накиснат в студена вода и изстискан, магданозът и чесънът, нарязани на ситно, суровите яйца, смлените черен пипер, кимион и чубрица. Сместа се посолява на вкус, залива се с 1/2 кафена чашка вода и се омесва добре. Оставя се да престои в хладилник 2 часа, след което от нея се оформят кюфтета. Те се разплескват леко и се панират в разбитите яйца. В началото се изпържват в сгорещена мазнина, докато хванат корица, а след това се допържват на тих огън. Накрая в мазнината, останала от пърженето, се прибавя виното. След кипване се отстранява от огъня и с получения сос се заливат изпържените кюфтета. Сервирайте с гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Нервозни кюфтета
Към каймата се прибавят предварително накиснатият в студена вода и изстискан хляб, яйцата, магданозът, чубрицата, натрошените на ситно и почистени от дръжките люти...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц