Пикантен боб по селски със свински кокали

Пикантен боб по селски със свински кокали Лакомник
Пикантен боб по селски със свински кокали
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
5
Автор
Димитър Димитров, Червен бряг
Лакомник Необходими продукти

300 г зрял боб
кокалите от предния бут на 70 кг прасенце
3 л вода
1 глава кромид лук
3 сухи чушки “рибки”
1 морков
сол на вкус
по 1 ч. л. червен пипер и чубрица
2-3 щипки черен пипер и сух джоджен
1 люто чушле от туршия
5 скилидки чесън
мазнина - НЯМА!

Начин на приготвянe

В дълбока тенджера сложих изчистения и измит фасул и кокалите. Налях 3 литра вода и оставих съдържанието да ври, докато месото се отдели от костите, като малко преди да стане готово, сложих малко сол.

Извадих месото и го оставих да изстине. Върнах боба отново да ври, като му сложих нарязаните лук, чушки, моркови и лютото чушле. Сложих и посочените подправки (без чесъна), долях още 1 литър вода и варих всичко това до омекване на лука и морковите. Изчистих месото от костите и го сложих в тенджерата заедно с изчистените и нарязани на ситно скилидки чесън 5 минути преди да отстраня боба от котлона. Оставих вече готовият боб малко да поизстине и сервирах с люто чушле и червено вино.

Получи се невероятно вкусен и блажен бобец, който в магазините не можете да намерите.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц