Печени яйца със сос Бешамел

Печени яйца със сос Бешамел Лакомник

Бързо и апетитно предложение за всеки ден

Печени яйца със сос Бешамел
Време за приготвяне
Приготвяне
40 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

8 яйца

2 ½ с. л. брашно

4 с. л. масло

4 жълтъка

200 г кашкавал

2 ч. ч. прясно мляко

Начин на приготвянe

Приготвя се бешамелов сос, като се запържва брашното в маслото. Разрежда се с прясното мляко и се вари да стане умерено гъст сос. Осолява се и се застройва с 3 жълтъка. Сосът се изсипва в йенска тенджера, отгоре се подреждат твърдо сварените яйца, нарязани на кръгчета. Отгоре се покриват с настърган кашкавал и ястието се пече около 20 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц