Печени чушки с чесън

Печени чушки с чесън Лакомник
Печени чушки с чесън
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 червени сладки чушки, измити и почистени от семките

½ чаша зехтин

2 с.л. оцет (може и повече, на вкус)

4 скилидки чесън, ситно нарязани

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Чушките могат да бъдат запечени или обработени на грил. Ако печете, загрейте фурната на 250 градуса. Поставете хартия за печене във форма за печене, сложете чушките и печете за 30 минути, като обръщате и от двете страни, докато кожата стане черна. След като са готови ги оставете в найлонов плик за 10 минути и ги обелете.

По желание може да ги нарежете на едро или да ги оставите цели. Сложете ги в порционна чиния и прибавете чесъна, зехтин, оцет, сол и черен пипер на вкус. Оставете ги да престоят в марината за 30 минути и сервирайте.

Може да ги затворите в буркани и да стерилизирате за 20 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц