Печени макарони с рикота и моцарела

Печени макарони с рикота и моцарела Лакомник

Сгответе бързо и лесно в делничните дни

Печени макарони с рикота и моцарела
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пакет макарони
400 г шунка
босилек
300 г рикота
300 г моцарела
черен пипер
сол




Начин на приготвянe

Сварете макароните в подсолена вода и ги отцедете. Запържете шунката в тиган на среден огън. След това отцедете мазнината върху кухненска хартия. Смесете рикотата, моцарелата, солта, пипера и босилека. Разбъркайте ги добре. В тавичка изсипете макароните. Върху тях изсипете и сместа с рикотата и моцарелата. Разбъркайте всичко добре, за да се смеси. Печете на слаба фурна за около 30 минути.

Още по темата
Още по темата
Запечени макарони с бекон и аспержи
Сварете пастата според указанията на опаковката. Загрейте зехтина и запържете чесъна. Нарежете гъбите и аспержите и ги добавете към чесъна. Разбърквайте така за около...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц