Печени картофи с чедър и босилек

Печени картофи с чедър и босилек Лакомник

Бързо, вкусно и засищащо ястие

Печени картофи с чедър и босилек
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг картофи

250 г сирене чедър

250 г кашкавал

1 глава лук

босилек

масло

Начин на приготвянe

Картофите се обелват и се сваряват цели. След като са готови се нарязват и се поставят в тавичка или гювече, намазана с масло. Между тях се нарежда и лукът, нарязан на дребно и сиренето чедър. Добавете на вкус сол и черен пипер. Поръсете с настъргания кашкавал и печете в предварително загрята фурна до златисто. Готовите картофи поръсете със ситно нарязания босилек.

Още по темата
Още по темата
Картофи с гъби
Почистваме, белим и нарязваме картофите и гъбите. Нарязваме лука на ситно и запържваме в маслото и прибавяме нарязаните гъби и картофи. Прибавяме червен пипер....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц