Печени бутчета със сушени сини сливи и кайсии

Печени бутчета със сушени сини сливи и кайсии Лакомник

Интересно и свежо предложение за обяд или вечеря

Печени бутчета със сушени сини сливи и кайсии
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 цели пилешки бутчета

400 мл доматено пюре

1 глава червен лук

1 морков

1 глава целина

1 ч.л. сол

щипка индийско орехче

1 ч.л. сушен тарос

1 ч.л. червен пипер

100 г сушени сини сливи

100 г сушени кайсии

Начин на приготвянe

Бутчетата се измиват. Слагат се в дълбока тенджера. Долива се 500 мл вода и съдът се поставя на включен котлон. Когато кипне водата се оставят да се варят в продължение на 30- 40 минути, след което се оттеглят от котлона. Сушените сливи и кайсиите се слагат в купичка. Заливат се с 50мл коняк и се оставят да престоят така 15 минути. В тавичка се зареждат бутчетата. Морковите и целината се обелват и нарязват. Зареждат се около бутчетата. Червеният лук се нарязва на кръгове. Разпределя се равномерно в тавичката. Накрая се слагат изкиснатите сушени плодове. Ястието се залива с 300 мл доматен сок и 200 мл прецеден бульон от бутчетата. Поръсва се 1 ч.л. червен пипер и 1 ч.л. сол. Покрива се с парче алуминиево фолио и се слага във фурна. Пече се на умерена фурна. След това се маха фолиото и се оставя още 20 минути да се запекат бутчетата и да хванат коричка. 

Още по темата
Още по темата
Чеснови бутчета на тиган
Загрейте зехтина и добавете пилешките бутчета. Запържват се от всички страни до златист цвят.Тиганът се похлупва, а пилешките бутчета се готвят 20-25 минути като...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц